Lazer yüz gençleştirme

Lazer yüz cilt gençleştirme prosedürü

Lazer yüz gençleştirme, küçük ve orta dereceli kırışıklıkları düzeltmenizi sağlayan kozmetik bir prosedürdür. Manipülasyonu gerçekleştirdikten sonra cilt yenilenmiş, gergin ve elastik görünür. Bu süreçte lazer sadece belirli katmanları etkilerken epidermis etkilenmeden kalır. Bu teknik sayesinde hücresel düzeyde yenilenme süreçleri etkinleştirilir ve yaşa bağlı değişiklikler askıya alınır.

Ne

Kozmetolojide bir yüz lazeri, ana görevi enerjiyi yüksek yoğunluklu bir radyasyon akışına dönüştürmek olan özel bir cihazdır. Bu taktik çok popülerdir ve birçok kozmetik kliniği tarafından sağlanmaktadır.

Lazerle yüz gençleştirme, bir ışık huzmesinin 1 mm derinliğe kadar yanıklara neden olma yeteneğinden oluşur.

Altta yatan hücreler yoğun bir şekilde bölünmeye başlar ve bu da yeni bir epidermisin oluşumuna yol açar.

Böylece hafif ve orta şiddette mimik kırışıklıklarında düzelme, cildin güçlenmesi ve elastikiyetinde artış olur.

İşlem sırasında cildin sorunlu bölgelerine lazer maruziyeti yapılır. Bu durumda, kirişin bir milimetre derinliğe nüfuz ettiği not edilir. Sonuç olarak, eski hücreler yok edilir ve yerlerine yenileri oluşmaya başlar.

Lazer gençleştirmeden sonra, iyileşmeyi hızlandıracak ve komplikasyonların gelişmesini önleyecek cilde uygun şekilde bakım yapmak önemlidir.

Bunu yapmak için nemlendirici, sakinleştirici etkisi olan ürünler kullanın. Antioksidan içeren kozmetikler yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ek güneş koruması (kremler, losyonlar) eşit derecede önemlidir. Ayrıca cildi nazik yollarla temizlemeyi de hatırlamanız gerekir.

Yüz gençleştirme işlemi çeşitli lazer türleri ile yapılabilmektedir. Kural olarak, bunlar erbiyum, CO2 ve neodimdir. Dalga boyu, derinlik ve etkinin uygulanma yöntemleri bakımından kendi aralarında farklılık gösterirler.

yöntemler

Yüz lazer tedavisi birkaç türe ayrılır.

Fraksiyonel ablatif gençleştirme

Bu teknik, ciltteki kozmetik kusurların noktasal olarak çıkarılmasını içerir. Bilim adamları, epidermisin farklı bölgelerinde hücre yapılarının farklı büyüme aşamalarında olduğunu kanıtladılar. Sonuç olarak, bir alanda cilt zarar görürken, diğerlerinde daha yumuşak ve sağlıklı olacaktır. Ablatif lazer gençleştirme yöntemi, yalnızca sorunlu alanlarda nokta etkisi yapmak için kullanılır.

Lazer biorevitalizasyon

Ameliyatsız gerçekleştirilen yenilikçi bir teknolojidir. Derin kırışıklıklar ve yara izleri gibi lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Çalışma sırasında, ölü deri katmanlarını yakan ve yeni hücrelerin oluşumuna yer açan kısa lazer darbeleri verilir.

Ek olarak, biyorevitalizasyon, kolajen ve elastin liflerinin üretimini tetikler. Sonucu hızlandırmak için cilt, derin katmanlara ulaşan ve onları tüm faydalı mikro elementlerle doyuran özel bir bileşim ile ön işleme tabi tutulur.

Ablatif olmayan radyasyon

Yüzün yüzeyi uzun lazer ışınlarına maruz kalır. Bu tür bir prosedür uygulamada daha ciddidir, bu nedenle, yalnızca örneğin derin yara izleri, kimyasal hasar izleri, şiddetli döküntüler gibi belirli belirtiler varsa reçete edilir.

Ablatif olmayan gençleştirme, yüzün tüm yüzeyini aynı anda tedavi eder.

Lazer yüzey yenileme

Bu minimal invaziv prosedürlerden biridir. Yaşa bağlı değişiklikleri düzeltmek için, cilde yumuşak ama derin bir etki uyguladığı için safir veya erbium tipi bir lazer kullanılır.

Bu lifting, mimik çizgilerini yok eder, yüz hatlarını sıkılaştırır, sivilceleri yok eder ve kaz ayaklarını pürüzsüzleştirir.

fotoğraf gençleştirme

Bu, yukarıdaki tüm prosedürlerin birleşik bir yöntemidir. Çoğu durumda, bu taktik cildin tonunu ve elastikiyetini iyileştirmek için kullanılır.

Belirteçler

Yüz derisinin lazerle gençleştirilmesi, aralarında aşağıdakiler bulunan belirli problemlerin varlığında gerçekleştirilir:

  • işaretlerfotoyaşlanma;
  • Etkileriakneve sivilce sonrası;
  • akneyara izi;
  • düzensizgölgeepidermis;
  • şekillendirmedamarağ;
  • uzantıdan beri;
  • ortaya çıkmakırışıklıklar. . .

Turgorda azalma veya pigmentasyon artışı varsa işlemin yapılması da önerilir.

Kontrendikasyonlar

Göz kapaklarının ve yüzün lazerle gençleştirilmesinin bazı sınırlamaları vardır.

Bu nedenle, belirli koşullar altında manipülasyon reddedilecektir. Ana kontrendikasyonlar arasında şunlar vardır:

  • teşhis edilen şekerşeker hastalığı;
  • kanser öncesipatolojik süreçler;
  • kronikalevlenme aşamasındaki hastalıklar;
  • hastalıklarbağlayıcısistemik dokular;
  • bulaşıcıve ağırlaştırılmış bir biçimde enflamatuar süreçler;
  • epileptiknöbetler;
  • onkolojikneoplazmalar;
  • kabul süresitıbbicildin ultraviyole ışığa duyarlılığını artıran ilaçlar.

Ayrıca, hamilelik ve emzirme döneminde böyle bir prosedür yasaktır.

Hazırlık

Bir lazer gençleştirme seansı herhangi bir özel hazırlık önlemi gerektirmez. Hasta önce cildin genel durumunu değerlendirecek, tüm sorunları belirleyecek ve ayrıca olası kısıtlamaların olmadığından emin olacak bir doktora gitmelidir.

Manipülasyonun beklenen tarihinden birkaç gün önce, dekoratif kozmetiklerin kullanımını, solaryuma gezileri ve açık güneş ışığında bronzlaşmayı bırakmanız gerekir.

İşlem yaz aylarında yapılırsa, cildi yoğun ultraviyole maruziyetinden korumak gerekir. Bunun için dışarı çıkmadan önce yüzünüze güneş kremi sürmelisiniz.

İlerlemek

Lazer gençleştirme sürecinin tamamı, birkaç ardışık eylemin uygulanmasını içerir. İlk olarak sorunlu bölgedeki cilt yüzeyi temizlenir. Bunun için keseler veya özel eksfoliyatörler kullanılabilir.

Daha sonra az miktarda anestezik jel sürülür, bu da işlemin müşteriye herhangi bir rahatsızlık vermeden gerçekleştirilmesini sağlar.

Bundan sonra, güzellik uzmanı doğrudan lazerle çalışmaya başlar. Tek seansta mevcut problemlerin ciddiyetine göre tüm yüz, dekolte ve boyun bölgesini tedavi edebilirsiniz.

Son aşamada, epidermis yumuşatıcı bir solüsyonla silinir.

Süre açısından bir seans yaklaşık 60 dakika sürmektedir.

Prosedürün süresi ve sıklığı

İstenilen sonucu elde etmek için, kozmetik uzmanları, aralarında 14-21 gün arayla 3 ila 5 seans içerebilen tam bir lazer gençleştirme kursu almanızı önerir.

Etkiyi gelecekte korumak ve arttırmak için yılda bir prosedür yapabilirsiniz.

Etkisi ne kadar sürer

Seçilen cilt tedavisi yöntemine bağlı olarak, sonuç 12-18 ay sürebilir.

sonra bakım

Her seanstan sonra epidermisin restorasyonu ve hastanın uzman tarafından verilen bir takım tavsiyelere uyması için belirli bir süre gereklidir.

İki hafta boyunca işlem yapılan bölgelere nemlendirici ve hyaluronik asit içeren ürünler uygulanmalıdır.

Manipülasyonu gerçekleştirdikten sonraki ilk gün dekoratif kozmetiklerin kullanılması yasaktır. Ek olarak, epidermisin tamamen yenilendiği ana kadar, ovma ve kabukları unutmanız gerekir.

Yaşlılık lekelerinin oluşumunu önlemek için kozmetik uzmanları, SPF seviyesi 30'dan fazla olan güneş kremlerinin kullanılmasını tavsiye eder.

Lazere maruz kaldıktan sonra daha hızlı iyileşme için, vitamin komplekslerinin güçlendirilmesi reçete edilir. Yıkama için ozonlu su kullanabilirsiniz. Açık hava yürüyüşlerine daha fazla zaman ayrılmalıdır.

Rehabilitasyon döneminde cilt bakımı için tüm önerilerin yalnızca sıkı bir şekilde uygulanması, yalnızca elde edilen sonucun korunmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sonuçların gelişmesini de önler.

komplikasyonlar

Cilt üzerindeki etkisi ne olursa olsun, ondan sonra çeşitli yan etkilerin ortaya çıkması hariç tutulmaz.

Lazerle gençleştirme işleminden hemen sonra kızarıklık, soyulma ve kaşıntı meydana gelebilir. Bu tür belirtiler normaldir ve kısa sürede kendi kendine geçer.

Nadir durumlarda, hiperpigmentasyon, yara izi ve yara izi not edilir. Ek olarak, herpes virüsü, doktorun antiherpetik ilaçların alınmasını öngördüğü ortadan kaldırılması için aktif hale gelebilir.

Ayrıca, kozmetik manipülasyondan sonra, hasta, kabuğun tedavi edilen bölgesinin yüzeyinde oluşan şişlik, hafif ağrılı hislerden rahatsız olabilir.

Çoğu durumda bu tür advers reaksiyonların ortaya çıkmasının nedeni, prosedürü gerçekleştirme tekniğinin bir uzmanının ihlali veya müşterinin hazırlık veya rehabilitasyon döneminde reçeteleri bilmemesidir.

Avantajlar ve dezavantajlar

Lazer gençleştirmenin avantajları arasında yüksek verim, güvenlik, cerrahi müdahaleye gerek olmaması sayılabilir. Ayrıca güzellik uzmanları bu tekniğin her cilt tipine uygun olduğunu vurgulamaktadır.

Ana dezavantajlar arasında ağrı, bir takım kontrendikasyonların varlığı, olumsuz reaksiyon olasılığı, uzun bir iyileşme süresi ve yüksek maliyet bulunmaktadır.

Lazer yüz gençleştirme, yaşa bağlı değişikliklerle mücadelede enjeksiyon yöntemlerine en iyi alternatif olarak kabul edilir. Aynı zamanda, sonuçta sonucun yalnızca uzmanın beceri düzeyine değil, aynı zamanda organizmanın özelliklerine ve müşterinin tüm önerileri yerine getirmesine de bağlı olacağını anlamak önemlidir.